Actueel


Meet & Green 2014

26-06-2014

Presentaties

Tijdens de Meet & green werden proeven en demo's gepresenteerd aan zowel containerteelt kwekers als vollegrondkwekers. Van nieuwe herbiciden, die nog op de markt moeten komen tot de nieuwste technieken voor mechanische onkruidbestrijding.

De organisatie was in handen van Cultus Agro Advies en LOGIQ assist. Het gastbedrijf op 26 juni, was Mart van Dijk boomkwekerijen, Swolgen.

Het was een geslaagde dag met dit jaar weer meer deelnemers. Ruim 350 gasten werden rondgeleid met bezoekerskarren. 55 mensen hebben gebruik gemaakt van een licentie verlenging.

Tree battle

HAS Hogeschool organiseerde een Treebattle. Deelnemers konden in een presentatie van circa 5 minuten, hun innovatie voorleggen aan het publiek. De winnende ondernemers waren: Loonbedrijf de Boer met een idee voor aaltjesbestrijding in de toekomst en Boomkwekerij Lakei met een idee voor plantenversterkers in de rozenteelt. Beide winnaars kregen een waarde-cheque van 10.000 euro om aan onderzoek te besteden voor hun idee. Gefeliciteerd met deze prestaties. 

De volgende Meet & Green is op 10 september bij Frank Roelands in Zundert. De organisatie is dan in handen van Treeport en CLTV Zundert.